Cum influenteaza semnele zodiacale, tinutele si culorile pe care alegem sa le purtam?

Published on by Ioana Popa

Cum influenteaza semnele zodiacale, tinutele si culorile pe care alegem sa le purtam?

Zodia sub care ne nastem ne influenteaza temperamentul personalitatea, comportamentul, modul in care ne imbracam si cel in care actionam atunci cand ne aflam in diferite situatii. Fiecare dintre noi „apartine” unui anumit semn zodiacal, in functie de pozitia in care se afla astrul solar intr-o anumita constelatie, in momentul nasterii noastre. Cele 12 zodii (Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti), sunt asociate cu anotimpurile, simbolizand diferitele etape pe care le parcurg oamenii de-a lungul existentei lor. De exemplu, primavara, anotimpul renasterii naturii si al noilor inceputuri, este asociat cu zodiile: Berbec, Taur si Gemeni. Vara este anotimpul Racului, al Leului si al Fecioarei. Toamna, anotimpul maturitatii si al culegerii roadelor, al rezultatelor muncii, se asociaza cu zodiile: Balanta, Scorpion si Sagetator. Iarna este prin excelenta anotimpul odihnei, al linistii, al retragerii si al evaluarii rezultatelor, fiind asociat frecvent cu semnele: Capricorn, Varsator si Pesti.

Zodiile influenteaza considerabil modul in care ne imbracam si stilul de viata. Astfel, nativilor din zodia Berbec, o zodie puternica, de foc, asociata cu autoritarismul, dinamismul si initiativa, le plac hainele moderne, practice si confortabile, in tinutele lor predominand culoarea rosie si nuantele acesteia (rosu purpuriu, rosu deschis), dar si culorile calde (galben, portocaliu). Pentru delimitarea culorilor deschise se utilizeaza negrul si alb, care confera tinutei un plus de putere si originalitae.

Taurul, fiind un semn zodiacal artistic, de pamant, este asociat cu stilul vestimentar usor extravagant, care diferentiaza persoanele ce se nasc sub acest semn zodiacal, de celelalte, reliefandu-le unicitatea. Culorile preferate de tauri sunt albastru, crem, bej si verde, dar de multe ori, nativii Tauri folosesc o paleta coloristica mult mai larga, deoarece aceste persoane iubesc culorile si poarta tinute realizate in diferite combinatii de nuante. Garderoba unui Taur contine, de obicei, o multime de haine viu colorate, pe care nativul prefera sa le poarte, in functie de starea lui psihica si, nu neparat tinand cont de tendintele modei.

Dintre toate zodiile, Gemenii sunt cei mai atrasi de haine si isi doresc mereu sa poarte tinute vestimentare in tendinte. Nativii Gemeni sunt foarte sociabili, prefera comunicarea, au numerosi priteni si isi vor mereu sa iasa in evidenta. Culorile stralucitoare (galben, portocaliu, argintiu, auriu) sunt preferatele lor. Gemenii vor alege mereu articole vestimentare interesante si originale, cu scopul de a atrage atentia. Ei nu pun un mare accent pe confort, fiind mai mult interesati de modul in care se prezinta in public. De aceea, esteticul va prevala mereu, fata de confort, atunci cand nativii din aceasta zodie isi concep o tinuta vestimentara.

Culorile celor nascuti in zodia Rac sunt albastrul si portocalul, dar, de multe ori, ei aleg culoarea verde pentru tinutele vestimentare, considerand ca aceasta nuanta le da un plus de optimism si de siguranta. Persoanele din aceasta zodie au tendinta de a cumpara multe haine, pe care le poarta o singura data si apoi raman uitate in dulap. De aceea, garderoba Racilor contine numeroase tinute vestimentare, moderne dar si demodate, pentru ca Racii renunta cu greu la lucruri, manifestand un atasament profund fata de haine.

Persoanele care se nasc sub zodia Leului au o personalitate puternica si sunt orientate catre actiune, fiind, in acelasi timp creative, inventive si originale. Femeile Leu sunt atragatoare, aleg tinute vestimentare in culori care atrag atentia si le evidentiaza calitatile intr-un mod placut, culorile preferate fiind cele calde: rosul, roz, movul, auriul, portocaliul si galbenul. Fiind adepte ale stilului provocator si extravagant, tinutele vestimentare ale persoanelor din aceasta zodie atrag mereu atentia iar accesoriile lor sunt stralucitoare si originale.

Persoanele din zodia Fecioara prefera nuantele de pamant: maro, verde, bej, dar si culorile acvatice, albastru si turcuaz. Fecioara este un semn zodiacal de pamant care se asociaza cu statornicia, conservatorismul si consecventa. Fiind perfectioniste, Fecioarele sunt mereu atente la detalii, de aceea tinutele lor vestimentare vor fi intotdeauna ingrijite si impecabile. Femeile Fecioara nu risca prea mult cand isi aleg hainele, preferand, in general, imbracamintea clasica, eleganta si discreta iar accesorizarea se realizeaza, de obicei cu bijuterii fine care nu ies prea mult in evidenta.

Nativii nascuti in zodia Balantei au o inclinatie naturala catre ireal si romantism, de aceea, ei sunt, in marea lor majoritate, lipsiti de simt practic. Culorile pentru haine preferate de aceste persoane sunt verdele si albastrul iar tinutele vestimentare pe care le poarta au valoare sentimentala. Femeile Balanta prefera hainele si accesoriile care stralucesc, fiind mari amatoare de shopping, de aceea, o mare parte din bugetul acestor persoane este cheltuit pe garderoba.

Scorpionii sunt persoane misterioase, de aceea prefera nuantele inchise de negru, gri, maro, verde-albastrui si rosu-purpuriu. Nativele nascute sub acest semn zodiacal se imbraca de obicei in tinute provocatoare, de culoare inchisa, cu decolteuri ample, care atrag atentia asupra look-ului original si interesant. Accesorizarea hainelor este foarte importanta pentru Scorpioni, astfel tinutele sunt evidentiate cu ajutorul bijuteriilor stralucitoare din metale pretioase.

Femeile Sagetator sunt prietenoase, calde si sociabile, preferand sa poarte tinute simple si modeste, dar confortabile si de calitate. Visiniul este culoarea care predomina in garderoba acestor persoane, dar si tonurile neutre de gri, bej si crem sunt alese pentru a fi combinate cu nuante mai „tari”.

Capricornii sunt persoane practice, care achizitioneaza, de obicei, articole vestimentare rezistente la uzura in timp. De aceea, tinutele lor sunt uneori demodate, dar mereu accesorizate intr-un mod interesant, deoarece femeile din aceasat zodie au o adevarata pasiune pentru accesoriile vestimentare. Hainele Capricornilor sunt in majoritatea lor, de culoare inchisa (maro, negru, mov).

Persoanele din zodia Varsator prefera tinutele vestimentare originale si imprevizibile, fiind genul care risca in orice situatie. Culoarea care predomina in tinutele acestora este movul. Alegerile Varsatorilor in materie de tinuta vestimentara sunt, de cele mai multe ori, surprinzatoare, datorita dorintei lor de a iesi in evidenta.

Pestii sunt fascinati de moda si, de aceea isi doresc sa poarte mereu haine si accesorii vestimentare in tendinte. Culorile pe care le prefera sunt: albastru, verde si mov, combinatiile contrastante, dintre culorile calde si reci, fiind des intalnite in garderoba lor.

To be informed of the latest articles, subscribe: